Saturday, January 6, 2018

Mini zoo saya

Asalamualaikom.pada tahun 2018 nak date sikit pasal my zoo
X banyak pon...
Ada arnab sekor,ayam serati dua ekor,ayam daging empat ekor,puyuh sepuloh ekor.burung terkukur seekor,merbok seekor.burung.pipit dua ekor.

Nama dia tyty

Yang putih tu ayam serati

Burung puyuh
Burung terkukur

Monday, December 25, 2017

Mandi sungai

Asalamualaikom
Semalam punya cerita bawa abang ngan adik pergi mandi sungai..

Sebab dah janji abng dan adik pon mandi manda..papa pulak sibuk dok kutip batu ngan pasir untuk kubur dan aquarium kat rumah.
Lapas mandi kitorang g kubur untuk letakkan di kubur nazmi.letakkan batu keliling kubur

Lepas tu selebihnya untuk aquarium....itu saja setakat cerita saya..

Friday, December 22, 2017

Bawa family g jalan sambil kerja naik lori ke kedah dan penang🚚🚚

Asalamualaikom hari ni hari jumaat.
Aku bawa wife ngan anak2 g jejalan tengok jalan...hahahaha.
Orang g bercuti makan angin tp den bawa p tengok jalan...macm ni lah nasib family driver lori...start 6 pagi bertolak lah kami sekerluarga ke kedah...antaq baq ang la cek ooiii..banyak persingahan semasa antak barang sampai banyak la video kartun yang anak-anak aku tengok untuk hilangkan boring dok lam lori sampai tertido dibuatnya..

Siap berkelah la tepi jalan punya la sibok...

Punya la penat...sampai terlena huhuhu

Lepas sampai hotel kami p makan char kueh tiaw ngan sate ayam ngan daging,dia punya char kueh tiaw terasa manis udangnya,sate daging dia fuhh manis daging tu terasa.
My wife punya suka 

Lepas makan kami balik tido...
Pagi ni semua bagun awal.sikit pukul 6 siap-siap moga berjalan lancar hari ni

dah bagun pagi  check out  g susun barang dalam lori. Check apa yang patut macam minyak itam,air.lepastu susun barang supaya senak nak turun barang kejap lagi.
Lepas siap susun barang g makan kat pelita belakang hotel
Lepas makan g hantar barang kat queens bay  sambil tu sekali sekali ambik gambar

Lepas tu g makan sebelom g hantar kat batu ferringi

Lepas makan mula lah menempuh jem sema dua jam,10 km je pon.oleh kerana satu jalan je keluar dan masuk batu feringgi.lapas hantar jus kat kedai kat sini keluar dan singgah sekejap kat pantai bagi anak2 mandi pantai..

semetara tu papa pulak dok cari kulit siput untuk deco aquarium papa

Lepas semua puas mandi kami pun bertolak g hantar jus lagi dua kedai pastu balik ke tanjung malim perak...itu saja cerita bercuti sambil berkerja dengan papa...

Wednesday, December 20, 2017

Hantar barang ke cameron

Asalamualaikom.harini hari kamis so bos suruh jalan trip hantar barang ke cameron highlands.harini berdua dengan hasbullah

Sambil sambil tengok keindahan alam semula jadi antaranya yg dapat diambil gambarnya ladang teh,hotel india British dan tubuh tumbuhan